Πώς να κυριαρχήσεις σε μια κοινωνία

 

Να λοιπόν μια πολύ καλή μέθοδος να φτάσεις στα ίδια αποτελέσματα ακολουθώντας όμως τον αντίθετο δρόμο από το Όργουελικό «1984».

Αντί «να κυριαρχήσεις σε μια κοινωνία στερώντας της την πληροφορία» μπορείς να κάνεις ακριβώς το αντίθετο.

Σε μια κοινωνία στην οποία συνεχώς μειώνεται η δυνατότητα κρίσης δίνεις τεράστιο όγκο πληροφοριών που τον μεγαλώνεις κάθε μέρα και περισσότερο.
Στο τέλος η πληροφορία είναι υπέρογκη και άρα είναι αδύνατο να αφομοιωθεί από την κοινωνία. Έτσι η κοινωνία θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια, παραπαίουσα μέσα στο διαδίκτυο, στην αποβλάκωση, στην αποστασιοποίηση από κάθε κοινωνικό όραμα και τελικά στην απόλυτη υποταγή στο σύστημα.
Η αδυναμία διαχείρισης τέτοιου όγκου πληροφορίας θα προκαλέσει έντονο άγχος επιλογής που θα οδηγήσει το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας (σχεδόν όλη) σε επιταχυνόμενη αποβλάκωση, σε στροφή στο επιφανειακό στο εύκολο και στο φτηνό, σε παράλυση και τέλος σε ατομική, και γιατί όχι, και κοινωνική απομόνωση.
Τελικά στην αδιαφορία και την βία, που πάντα θα μένει αρχέγονη.

Είναι ένα όμορφο διαλεκτικό σχήμα απόλυτης κοινωνικής κυριαρχίας, εξουσίας και τελικά ολικής καταστροφής....

Για σκεφτείτε το. Είναι μια πολύ καλή μέθοδος κοινωνικής αποβλάκωσης και κοινωνικού ελέγχου... Ανώδυνη,,,Πολύ καλύτερη από εκείνη του Όργουελ που θα οδηγήσει σίγουρα σε δυναμική επανάσταση ηλιθίων μέχρι να τους δώσεις κάτι άλλο για να σκάσουνε...


10 Νοεμβρίου 2021
 
 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέματα Φυσικής (β΄ τόμος): Κύματα

Γνώμη προς θεματοδότη της πανελλαδικής εξέτασης Φυσικής 2024

Θέματα Φυσικής (α΄ τόμος): Ταλαντώσεις